Sproet Studio | Responsive websites
Het Muizenhuis | website
Klant: Uitgeverij Rubinstein / Link: hetmuizenhuis.nl / Ontwerp: Martijn Horstmanshoff / Ontwikkeling: Ehud Neuhaus
Responsive website | HET MUIZENHUIS
Het Muizenhuis | website
De opdracht

Van Het Muizenhuis zijn er al ruim 80.000 boeken verkocht, en het Muizenhuis is in diverse talen vertaald. Er bestaat zelf een Japanse vertaling van het Muizenhuis. Het Muizenhuis heeft in 2012  de zilveren griffel gewonnen. Het uitgangspunt van het ontwerp van de website is dienstbaar te zijn aan de stijl van het Muizenhuis door gebruik van natuurlijke texturen en materialen als hout en vintage behang. De website  van het Muizenhuis is bedoeld voor alle Muizenhuis fans, jong en oud waar je leuke Muizenhuis spullen kunt kopen. De site wordt druk bezocht met zo'n 3.000 bezoekers per maand. Om nog meer bezoekers te trekken komen er binnenkort enkele leuke Muizenhuis spelletjes bij.

De website

De Muizenhuis website opent met een 3d parallax effect. Het originele plaatje is losgeknipt en in 4 lagen gezet. De voorste laag beweegt het snelst. Het voelt alsof je in het huis staat. De website van het Muizenhuis staat vol met leuke feitjes over Het Muizenhuis en een introductie van alle bewoners. Heel leuk zijn en knutsel-lessen van Karina Schaapman (maakster van Het Muizenhuis). Een genot voor groot en klein. De knutsellessen worden ook ingezet op verschillende scholen voor groep 1 & 2.

Elementen

Hieronder staan enkele elementen die ontworpen zijn voor de website zoals de ribbon, favicon, het koperen bordje en de familie foto lijst.

Het Muizenhuis | website
De bewoners van Het Muizenhuis

Voor de introductie van de bewoners van Het Muizenhuis heb ik oude foto lijsten verzameld en de foto's een oude foto-look gegeven. Voor de namen van de bewoners wilde ik een klassiek- ouderwets handschrift. Het handschrift is van mijn vader.

Het Muizenhuis | websiteLEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACKNEXT
Het Muizenhuis | website

Klant: Uitgeverij Rubinstein
Link: hetmuizenhuis.nl
Ontwerp: Martijn Horstmanshoff
Ontwikkeling: Ehud Neuhaus


Loading