Sproet Studio | Responsive websites
Webdesign | Plat of realistisch?
01/04/2014

Plat of realistisch?

Vorig jaar heeft zich een ontwerp revolutie voorgedaan in webdesign. De strijdende partijen: plat of realistisch ontwerp. Lang was realistisch webdesign met zijn diepte en schaduw effecten de standaard. Google toonde zich al een tijdje plat. De update van afgelopen jaar van Apple op de Iphones liet zien dat Apple ook plat gaat. De gloss verdween van de icoontjes en het ontwerp van de interface werd plat. Een ludieke website over deze strijd tussen plat en realistisch isĀ www.flatvsrealism.com.

Meer info je hier

webdesign plat of realistisch

webdesign plat of realistisch

Enkele redenen voor de opkomst van plat ontwerp

  1. Een scherm is ook plat. Het gevoel bij het drukken op een knop met diepte voelt niet natuurlijk aan. Bij een platte knop klopt dit gevoel wel.
  2. De verschillende effecten van gloss, bevel & schaduw zorgen voor een overstimuli. Met name bij de kleine schermen, zoals op een mobiel is dit storend en onduidelijk.
  3. Mensen hebben geleerd met interfaces om te gaan en zijn gewend aan de verschillende navigatie, zoals swipen scrollen en hidden menus. Men begrijpt sneller waar men moet drukken, zonder dat de knop moet lijken op een echte knop. Tevens raken we steeds bekender met de taal van icons en die vervangen knoppen met tekst erop.
  4. Het kan ook ook een trend zijn. Mensen zijn de toeters en bellen van gloss drop shadow zat. Apple heeft heel lang en stijlvol de scepter gezwaaid en bepaald hoe interactief ontwerp eruit moet zien. Net als bij alle cultuur/kunst uitingen is er dan een tegenstroming.

Meer weten?

SHARE :

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categories


Loading