Sproet Studio | Responsive websites
Het Muizenhuis is genomineerd voor de Gekko-prijs
22/03/2015

Het Muizenhuis, is genomineerd beste digitale, interactieve kinderboek.

Ipad app Het Muizenhuis

Ipad app Het Muizenhuis

De app van het Muizenhuis is gemaakt door Sproet Studio en Uitgeverij Rubinstein.

De Gekko bekroont een app die is gebaseerd op een kinderboek. De app op zichzelf vormt niet een zelfstandig verhaal en focust voornamelijk op een interactief element, bijvoorbeeld een spelletje. De spin-off attendeert kinderen op het oorspronkelijke boek en kan daarmee aanzetten tot lezen.

Het Muizenhuis is samen slechts 2 andere apps genomineerd. De kans is aanzienlijk dat we winnen! De andere nominaties zijn gegaan naar: Fabians Feest van Yip Yip en Zzz van IJsfontein Interactieve Media.

Meer informatie vindt je op de website van Kinder Media Awards 2015. De Gekko is een initiatief van Stichting CPNB.

De bekendmaking is op 2 april. SPANNEND!

Quote Juf Jannie

“De kleuters bij mij in de klas waren al helemaal fan van het boek van Het Muizenhuis voor de app uitkwam. Echt uren kon ik de kleuters uit mijn klas in het boek zien kijken naar de platen van Sam & Julia. En het luisteren naar de verhalen in de kring was ook echt genieten (ook voor de juf!). Ik heb de app van Het Muizenhuis ingezet tijdens het thema dat over wonen ging. Want immers bijna alles van Het Muizenhuis speelt zich af in de buurt van het huis! Ik heb de kleuters eigenlijk weinig uitleg over de app gegeven. Wel heb ik natuurlijk eerst zelf de app helemaal doorgenomen, wat een feest was, voor ik mijn kleuters met de app liet werken. Ik liet de kleuters in tweetallen met de app werken. Het plan is nu om zelf allemaal kleine kamers te gaan maken van dozen!”

View
Introductie workshop website | WordPress
/ 26/05/2014

Workshop-Wordpress

De Introductie Workshop WordPress

De gratis workshop WordPress laat zien wat een template-website is. Tevens kijken we naar het aanbod van templates. Daarnaast toont het in ‘t kort hoe gemakkelijk het is om zelf je website te onderhouden in WordPress, de voorbereidingen die je moet treffen, wat voor domeinnaam je kunt kiezen, de vindbaarheid van de site, integratie met social media en laatste trends op website-gebied.

View

Webscan website
/ 09/05/2014

WEBSCAN

Wat is de webscan website?

De afgelopen jaren is veel veranderd op webgebied. Denk bijvoorbeeld aan de groei van het aantal smart phones en tablets en ontwikkeling van de social media.  Sproet Studio biedt een vrijblijvende webscan van de website aan. Onze webscan website brengt in kaart hoe up-to-date een website is. We kijken hierbij naar de volgende onderdelen:

View

Hoe responsive ben jij? | Responsive websites
/ 14/04/2014

 benjijresponsiveweb


Veel websites werken niet goed op mobiel

In het eerste kwartaal van 2014 gaan 31% van de website bezoeken via een mobiel apparaat, een toename van 29% ten opzichte van vorig jaar bron RKGDit zijn duidelijke cijfers. Toch is het merendeel van de websites niet of nauwelijks geschikt voor mobiel gebruik.  De teksten zijn vaak onleesbaar, links niet klikbaar en de navigatie te klein.

De oplossing: responsive websites

Responsive websites zijn zodanig opgebouwd dat hij zichzelf aanpast op elk denkbaar scherm. Van smartphone tot verschillende maten tablets, laptops en desktopschermen.

View

Training WordPress
/ 14/04/2014

wordpress-logo

Training WordPress

Deze training krijg je standaard bij de website (ongeacht welk pakket). In 2 uur leer je de basis principes van WordPress.  Je leert zelf je website te onderhouden, je eigen menu en nieuwe pagina’s te maken. Daarnaast kijken we in het kort naar de vindbaarheid van de site, integratie met social media en laatste trends op webgebied.  In het kort op een rij:

stock-footage-women-s-hands-typing-on-computer-keyboard-hd

  1. Werken met templates
  2. Onderhoud website
  3. Vindbaarheid
  4. Social media
  5. Bloggen
  6. Laatste trends op webgebied

 

View

Animatie Workshop | Kleinlab Amsterdam-Noord
/ 09/04/2014
animatieworkshop

Animatie Workshop

Animaties zie je overal; Pixar, GTA5, apps, games, websites, banners, commercials, etc. Maar hoe worden animaties eigenlijk gemaakt? Ik geef bij Kleinlab in Amsterdam-Noord een animatie workshop aan kinderen leeftijd 8/9 jaar.  In 6 weken tijd gaan we het geheim van animatie ontrafelen.

View

Webdesign | Plat of realistisch?
/ 01/04/2014

Plat of realistisch?

Vorig jaar heeft zich een ontwerp revolutie voorgedaan in webdesign. De strijdende partijen: plat of realistisch ontwerp. Lang was realistisch webdesign met zijn diepte en schaduw effecten de standaard. Google toonde zich al een tijdje plat. De update van afgelopen jaar van Apple op de Iphones liet zien dat Apple ook plat gaat. De gloss verdween van de icoontjes en het ontwerp van de interface werd plat. Een ludieke website over deze strijd tussen plat en realistisch is www.flatvsrealism.com.

Meer info je hier

webdesign plat of realistisch

webdesign plat of realistisch

Enkele redenen voor de opkomst van plat ontwerp

View

Is jouw website anno 2014?
/ 01/04/2014

De anno 2104 website check list

Het is belangrijk dat je website er qua ontwerp er modern uitziet. Het is ten slotte je visitekaartje. Een ouderwets ontwerp = een ouderwets bedrijf. Niet alleen qua ontwerp, maar ook qua functionaliteit moet je website voldoen aan de eisen van nu. Is je website goed leesbaar op een smartphone of tablet? Tonen je plaatjes wel scherp op een retina scherm? Oftwel: Is jouw website website anno 2014

Hieronder een check list van de laatste trends

View

Een website bouwen | Waar begin je?
/ 24/03/2014

Een website bouwen | Waar begin je?

De bouw van een website start simpelweg met nadenken. Wat voor onderneming wil je zijn en voor wie, waarvoor wil je de website gaan gebruiken? Neem hiervoor de tijd. Maak bijvoorbeeld een mindmap, een moodboard of een schets van jouw website om een beeld te krijgen van wat je wilt.

Tijdens het intakegesprek spreken de volgende vragen door:

View

Lee Perry
/ 21/03/2014

Lee Perry:

“MY FATHER worked on the road , my mother in the fields. We were very poor. I went to school, first in Kendal, then in Green Island, ‘til fourth grade, around 15. I learned nothing at all. Everything I have learned has come from nature. When I left school there was nothing to do except field work. Hard, hard labour. I didn’t fancy that. So I started playing dominoes. Through dominoes I practised my mind and learned to read the minds of others. This has proved eternally useful to me.” View

Categories


Loading