Sproet Studio | Responsive websites
Het Muizenhuis is genomineerd voor de Gekko-prijs
22/03/2015

Het Muizenhuis, isĀ genomineerd beste digitale, interactieve kinderboek.

Ipad app Het Muizenhuis

Ipad app Het Muizenhuis

De app van het Muizenhuis is gemaakt door Sproet Studio en Uitgeverij Rubinstein.

De Gekko bekroont een app die is gebaseerd op een kinderboek. De app op zichzelf vormt niet een zelfstandig verhaal en focust voornamelijk op een interactief element, bijvoorbeeld een spelletje. De spin-off attendeert kinderen op het oorspronkelijke boek en kan daarmee aanzetten tot lezen.

Het Muizenhuis is samen slechts 2 andere apps genomineerd. De kans is aanzienlijk dat we winnen! De andere nominaties zijn gegaan naar: Fabians Feest van Yip Yip en Zzz van IJsfontein Interactieve Media.

Meer informatie vindt je op de website van Kinder Media Awards 2015. De Gekko is een initiatief van Stichting CPNB.

De bekendmaking is op 2 april. SPANNEND!

Quote Juf Jannie

“De kleuters bij mij in de klas waren al helemaal fan van het boek van Het Muizenhuis voor de app uitkwam. Echt uren kon ik de kleuters uit mijn klas in het boek zien kijken naar de platen van Sam & Julia. En het luisteren naar de verhalen in de kring was ook echt genieten (ook voor de juf!). Ik heb de app van Het Muizenhuis ingezet tijdens het thema dat over wonen ging. Want immers bijna alles van Het Muizenhuis speelt zich af in de buurt van het huis! Ik heb de kleuters eigenlijk weinig uitleg over de app gegeven. Wel heb ik natuurlijk eerst zelf de app helemaal doorgenomen, wat een feest was, voor ik mijn kleuters met de app liet werken. Ik liet de kleuters in tweetallen met de app werken. Het plan is nu om zelf allemaal kleine kamers te gaan maken van dozen!”

SHARE :

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categories


Loading