Sproet Studio | Responsive websites

Apps | Het Muizenhuis

In opdracht van uitgeverij Rubinstein heeft Sproet een IPad-app en een website voor Het Muizenhuis gemaakt. Van het boek Het Muizenhuis zijn al ruim 80.000 boeken verkocht, en is in diverse talen vertaald. Het Muizenhuis is winnaar van de zilveren griffel 2012. De Muizenhuis app staat al weken in de top 10 van meest gedownloade apps in de Appstore.

Sproetapps

Interactief voorlees verhaal

De Muizenhuis app is een interactief voorlees verhaal. Bestaande uit 4 verhalen en een rondleiding door het Muizenhuis. In de verhalen kun je vioolspelen, steppen en spelletjes spelen. Het uitgangspunt van de opdracht is geweest om dienstbaar te zijn aan de stijl van het Muizenhuis door gebruik van natuurlijke texturen en materialen als hout en behang. De app is verrijkt met muziek van Floor Minnaert en het verhaal is ingesproken door o.a. Jeroen Kramer (het Sinterklaasjournaal). Een genot voor jong en oud. De app is in de Appstore te koop.


 Quote Karina Schaapman (de vrouw achter Het Muizenhuis)

“Ik ben heel trots op de muizenhuis app bouwers Martijn Horstmanshoff en Ehud Neuhaus. Ze hebben het zo goed gedaan en zo goed begrepen waar Het Muizenhuis voor staat. Mijn dank is groot dat ik omringd wordt door vakmensen”

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Quote Juf Jannie

“De kleuters bij mij in de klas waren al helemaal fan van het boek van Het Muizenhuis voor de app uitkwam. Echt uren kon ik de kleuters uit mijn klas in het boek zien kijken naar de platen van Sam & Julia. En het luisteren naar de verhalen in de kring was ook echt genieten (ook voor de juf!). Ik heb de app van Het Muizenhuis ingezet tijdens het thema dat over wonen ging. Want immers bijna alles van Het Muizenhuis speelt zich af in de buurt van het huis! Ik heb de kleuters eigenlijk weinig uitleg over de app gegeven. Wel heb ik natuurlijk eerst zelf de app helemaal doorgenomen, wat een feest was, voor ik mijn kleuters met de app liet werken. Ik liet de kleuters in tweetallen met de app werken. Het plan is nu om zelf allemaal kleine kamers te gaan maken van dozen!”


 


Loading