Sproet Studio | Responsive websites

Animatie Workshop

animatieworkshop

Animaties zie je overal; Pixar, GTA5, apps, games, websites, banners, commercials, etc. Maar hoe worden animaties eigenlijk gemaakt? In 6 weken tijd gaan we het geheim van animatie ontrafelen. We kijken naar de belangrijkste principes zoals:

1. Ease in – ease out
2. Parallax effect
3. Key frames & inbetweens
4. Spacing & timing/Squash & Stretch
5. Verschillende animatie effecten die C4D met zich mee brengt
6. Stop-motion

Onze tools zijn klein, pen/stift/potlood, papier/schaar en een fotocamera en een Mac (Cinema4D). De animaties zijn gemaakt door Donna, Jo, Eline, Jelke, Jan & Daan

Wat hebben we gemaakt?

1. Mannetjes op een trein

Twee mannetjes zitten op de trein en rijden door een landschap. Dan zoomen we in en vertelt het ene mannetje een mop aan de andere. Daarna zoomen we weer uit naar de trein, die door het landschap rijdt. We hebben een parallax effect gemaakt. Dit is het effect, als je over een weg rijdt en je kijkt naar buiten dan trekken de bomen dicht bij snel voorbij en het landschap aan de horizon staat bijna stil. Een effect dat veel gebruikt wordt in games, animaties en tegenwoordig in websites. Het is geanimeerd met stop motion en gemodelleerd met klei.

2. Animatie Punk

Door stop motion te doen met foto’s hebben we in een les een coole videoclip gemaakt. Dit was eigenlijk wat de kids het leukst vonden. Wordt vervolgd dus.

3. Springend mannetje

De animatie van een springend mannetje hebben de kinderen frame voor frame getekend. De hele animatie bestaan uit 20 frames! Vervolgens is het ingesproken door de kinderen zelf. “Patatje diaree” was duidelijk de favoriet.Workshop Animatie | Kleinlab from Sproet Studio on Vimeo.


 

 

 


Loading