Sproet Studio | Responsive websites
Animatie Workshop | Kleinlab Amsterdam-Noord
09/04/2014
animatieworkshop

Animatie Workshop

Animaties zie je overal; Pixar, GTA5, apps, games, websites, banners, commercials, etc. Maar hoe worden animaties eigenlijk gemaakt? Ik geef bij Kleinlab in Amsterdam-Noord een animatie workshop aan kinderen leeftijd 8/9 jaar.  In 6 weken tijd gaan we het geheim van animatie ontrafelen.

Waar werken we mee?

Onze tools zijn klei, pen/stift/potlood, papier/schaar, fotocamera en een Mac (Cinema4D).

Wie hebben deze animaties gemaakt?

Donna, Jo, Eline, Jelke, Jan & Daan

Wat hebben ze gemaakt?

1. Mannetjes op een trein
Storyboard:
Twee mannetjes zitten op de trein en rijden door een landschap. Dan zoomen we in en vertelt het ene mannetje een mop aan de andere. Daarna zoomen we weer uit naar de trein, die door het landschap rijdt. We hebben een parallax effect gemaakt. Dit is het effect, als je over een weg rijdt en je kijkt naar buiten dan trekken de bomen dicht bij snel voorbij en het landschap aan de horizon staat bijna stil. Een effect dat veel gebruikt wordt in games, animaties en tegenwoordig in websites. Het is geanimeerd met stop motion en gemodelleerd met klei.

2. Animatie Punk

Door stop motion te doen met foto’s hebben we in een les een coole videoclip gemaakt. Dit was eigenlijk wat de kids het leukst vonden. Wordt vervolgd dus.

2. Springend mannetje

De animatie van een springend mannetje hebben de kinderen frame voor frame getekend. De hele animatie bestaan uit 20 frames! Vervolgens is het ingesproken door de kinderen zelf. “Patatje diaree” was duidelijk de favoriet.SHARE :
#Amsterdam Noord#Animatie#Kleinlab#Sproet Studio#Workshop

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categories


Loading